In het weelderige landschap van de Belgische provincie Limburg, schittert het indrukwekkende Wijnkasteel Genoels-Elderen als een symbool van historische grandeur en verfijning. Dit kasteel heeft niet alleen een rijke geschiedenis, met de oudste sporen van wijnbouw die teruggaan tot de Romeinse tijd, maar ligt ook op de geografische oorsprong van de wijncultuur in België. Ondanks dat de wijncultuur in de laatste eeuwen verloren is gegaan, heeft Wijnkasteel Genoels-Elderen onder leiding van de familie Kekko-van Rennes sinds 1991 nieuw leven ingeblazen in de Belgische wijncultuur.
Met zijn uitgestrekte 22 hectare herbergt het wijnkasteel enkele van de oudste en grootste wijngaarden van België, verdeeld over 5 verschillende percelen in de directe omgeving van het kasteel. Dit creëert optimale omstandigheden voor directe persing. De 18 hectare Chardonnay en 4 hectare Pinot Noir vallen onder de gecontroleerde oorsprongsbenaming Haspengouw en Vlaamse mousserende kwaliteitswijn.
Door te kiezen voor handmatige preselectie, zomersnoei en directe persing, streeft het wijnkasteel naar de ultieme balans en finesse in zijn producten. In de state-of-the-art, klimaat gecontroleerde kelder wordt gebruik gemaakt van eeuwenoude natuurlijke gisten uit de originele kelders, wat een perfecte harmonie vormt tussen traditie en innovatie. Afhankelijk van het product vindt fermentatie en rijping plaats in de beste roestvrijstalen tanks, uitsluitend Bourgondische eikenhouten vaten of een combinatie van beide.