Le Haut-Médoc de Giscours is robijnrood in het glas. Tonen van vanille, kersen, bramen en cassis.
Na de handmatige oogst vergist een deel op rvs tanks en een deel op betonnen vaten. Dit wordt temperatuur gecontroleerd. Daarna rijpt de wijn voor 12 maanden op Frans eikenhouten fusten.
Heerlijke rode wijn die goed samen gaat met wild, rood vlees en stevige kaassoorten.
Le Haut-Médoc de Giscours is een heerlijke Franse Le Haut-Médoc Bordeaux wijn van Château Giscours uit Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.
Château Giscours heeft een lange en rijke geschiedenis die terug gaat tot 1330. Het château is door de jaren heen in diverse handen geweest. Na een moeilijke periode in de 20e eeuw werd het château, in 1855 geclassificeerd als 3e Grand Cru Classé, halverwege de jaren negentig gekocht door de Nederlander Eric Albada Jelgersma (eveneens eigenaar van Château du Tertre). Hij herstelde het Château in zijn oude glorie en investeerde fors in een rigoureus herplantingsprogramma en de aanschaf van nieuwe apparatuur.
Hierdoor is Château Giscours weer een waardig 3e Grand Cru Classé. Het wijngoed omvat tegenwoordig 94 hectare aan wijngaarden, waarvan 60% is aangeplant met Cabernet Sauvignon, 32% met Merlot, 5% met Cabernet Franc en 3% Petit Verdot.
Product | Château Giscours Le Haut-Médoc de Giscours |
---|---|
Appellation Contrôlée Frankrijk | AOC Haut-Médoc |
Land | Frankrijk |
Producent - Brand | Château Giscours |
Type wijn | Rood |
Regio | Bordeaux |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Prijs per fles | € 34,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |