Falzari Pilandra Rosso is gemaakt van Sangiovese druiven. Deze wijn bezit intense en elegante aroma's van rode bloemen in harmonie met een breed scala aan kruiden. Harmonieus in de mond met fijne tannines en een lange afdronk.
De wijn wordt voor 90% gerijpt in betonnen vaten, de rest wordt gerijpt in Franse eikenhouten barriques, dit om de aromatische afdruk van hout op de wijn te beperken. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles.
Heerlijke wijn die goed past bij rood vleesgerechten, stoofvlees en kaas.
Falzari Pilandra Rosso is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Falzari van Sangiovese druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.
Roberto Falzari studeerde af in diergeneeskunde aan de universiteit van Pisa, maar in een later stadium realiseerde hij zich dat hij meer van het land en de planten hield dan van dieren, evenals van de levensstijl die het platteland en het dagelijkse contact met het buitenleven te bieden heeft.
Na verloop van tijd heeft zijn passie voor de wijnwereld, hem ertoe aangezet om het hele bedrijf te renoveren, van de tractorschuur tot de kelder, tot aan de aanplant van een nieuwe wijngaard van 3 hectare in 2003. Zijn spirituele visie duwde hem in de richting van biologisch-dynamische landbouw.
Bij het maken van wijn zoekt hij enerzijds naar het meest authentieke aspect van de wijnstokvariëteit en het territorium, en anderzijds tijdens het wijnbereidingsproces naar een persoonlijke, ambachtelijke interpretatie van de oogst van dat jaar.
Product | Falzari Pilandra Rosso |
---|---|
Denominazione | IGT Toscana |
Land | Italië |
Producent - Brand | Falzari |
Type wijn | Rood, Biologisch |
Regio | Toscane |
Druivensoort | Sangiovese |
Prijs per fles | € 24,50 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |