Donato Giangirolami Cardito Malvasia Puntinata heeft een helder strogele kleur met groene reflecties, Deze wijn is gemaakt van de De Malvasia Puntinata, een zeer antieke druivensoort die door de Romeinen al werd gebruikt voor gezoete wijnen. De druif is zeker niet te vergelijken met de droge Malvasia's in bijvoorbeeld Friuli. De druif heeft kleine rode puntjes (puntinata) die deze druif zijn naam hebben gegeven.
De wijn is fris en heeft een rijke schakering aan bitters en zuren. Toetsen van gember en een gefermenteerde smaak. De sterk vulkanische bodem zorgt voor zeer expressieve aroma's.
Heerlijk bij schaal en schelpdieren, gerookte zalm, champignons en kazen.
Donato Giangirolami Cardito is een heerlijke Italiaanse biologische witte wijn uit Lazio. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Donato Giangirolami van Malvasia druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.
Azienda Agricola Biologica di Donato Giangirolami is een biologisch landbouwbedrijf gelegen in Italië. Het bedrijf is gespecialiseerd in biologische landbouwpraktijken en produceert een verscheidenheid aan biologische producten, waaronder wijnen.
Donato Giangirolami richt zich op het cultiveren van druiven en het produceren van biologische wijnen. Het bedrijf maakt gebruik van duurzame en milieuvriendelijke methoden om de kwaliteit van hun wijnen te waarborgen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.
De wijngaard bestaat uit drie gebieden, twee in het Castelli Romani gebied en één in de stad Cori. Allen zijn geregistreerd I.G.T. Lazio. De boerderij is ongeveer 80 hectare groot, 38 hectare zijn beplant met wijnstokken en de rest met boomgaarden (kiwi's).
Product | Donato Giangirolami Cardito |
---|---|
Denominazione | IGT Lazio |
Land | Italië |
Producent - Brand | Donato Giangirolami |
Type wijn | Wit, Biologisch |
Regio | Lazio |
Druivensoort | Overige druiven wit |
Prijs per fles | € 15,50 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |